23 September 2016

Buy Your Supplement - SEPTEMBER PROMOTION


MONTHLY PROMOTION (SEPTEMBER)


Image result for esp twinpack

ESP Twinpack (-5%)
---CLICK HERE TO BUY---

Normal price: RM150 each
Promotion price: RM302.10 for TWO!




Image result for vitamin c shaklee promo sept 
Sustained Release Vitamin C Twinpack (-5%)
--- CLICK HERE TO BUY---

Normal price: RM99 each
Promotion price: RM186.30 for TWO!


Image result for promo shaklee september 2016

ESP - Buy 7 at 6
--- CLICK HERE TO BUY---

Promotion price: RM954.00 for 7 ESP





Image result for promo shaklee september 2016

Vitamin C - Buy 7 at 6

--- CLICK HERE TO BUY---

Promotion price: RM588.30 for 7 Vitamin C






Call atau Whatsapp Wawa 0179201295 sekiranya anda ingin membeli dalam kuantiti berbeza. Wawa akan bantu anda sebaiknya.. =D

How To Order

Anda boleh memesan supplemen harian anda sendiri kini!

CARANYA
1. Hanya klik pada nama produk yang anda ingin beli.

2. Baca terma dan syarat yang dipaparkan apabila anda disambung ke laman web Shaklee untuk meneruskan urusan pembelian. Klik --- ACCEPT.




3. Masukkan kuantiti yang anda ingin beli. Anda boleh menambah atau mengurangkan bilangan belian anda. Klik --- CHECKOUT.





4. Anda perlu mengisi semua ruangan details untuk tujuan pengeposan dan rekod belian anda. Isi semua bahagian yang bertanda merah. Klik --- CONTINUE.





5. Anda disambungkan kepada bahagian "Confirm Your Order". Sila semak semua detail:-

  • Produk
  • Harga
  • Kuantiti
  • Nama penerima
  • Alamat penerima
  • No telefon
  • Email
Klik --- PROCEED TO PAYMENT




6. Anda akan disambungkan ke bahagian "Payment Method". Anda boleh menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Masukkan semua detail kad anda (sila pastikan anda dilindungi HTTPS://) untuk meneruskan transaksi. 




7. Setelah pembayaran dibuat, Shaklee2U akan memaparkan resit bagi tujuan rekod dan bukti pembelian dan pembayaran anda. Sila simpan untuk mengelakkan sebarang kesulitan berlaku pada masa akan datang. 



Klik --- DISINI untuk meneruskan order anda. Buat masa sekarang, Wawa hanya benarkan online purchase untuk September Promotion. Nanti Wawa update yang lain lagi OK?

Sekiranya anda memerlukan bantuan saya, sila Whatsapp atau hubungi saya 0179201295

Alfalfa Complex

Image result for alfalfa shakleeJamu ni orang katakan sebagai persediaan tradisional untuk mendapatkan kesihatan. Ia berasal dari perkataan Indonesia dan bermaksud herba atau campuran dari bahan-bahan alami. Tujuannya? Ia bertujuan untuk mendapatkan khasiat dan kesihatan tubuh badan terutama wanita. Almaklumlah, wanita ni banyak peranannya pada keluarga. Nak berkhidmat pada suami, nak beranak, berpantang, bekerja. Bersalin itulah yang paling mencabar dugaannya kerana seluruh tenaga dari tubuh badan kita akan digunakan untuk melahirkan zuriat. Segala darah, urat akan menerima tekanan setelah menjalankan tanggungjawab masing-masing. Belum kira menyusukan anak, itu pun satu lagi fasa yang mencabar sebagai seorang ibu.

Antara jamu moden yang paling terkenal pada zaman ini adalah yang berasaskan Alfalfa seperti Alfalfa Complex dari Shaklee. Tak berbau, tak pahit, nak telan pun senang. Alfalfa ini bukanlah tumbuhan yang baru ditanam atau sebagainya. Ia dikenali sebagai "Raja Tumbuhan" kerana khasiatnya yang kaya dengan segala nutrien.


Ia adalah Medicago Sativa yang ditanam secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan bahan kimia lain seperti baja. Ia mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akar tumbuhan ini yang boleh mencapai 20 meter ke dalam tanah menjadikan ia kaya dengan nutrien. Panjang akar dia menyedut nutrien yang terdapat di dalam tanah.

Kebaikan Dan Manfaat Alfalfa Complex

 1. Kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat kalian – Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.
Image result for alfalfa shaklee2. Mencuci hati, darah dan usus – Merupakan agen detoksifikasi. Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
3. Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (Athletes’s foot) dengan berkesan.
4. Baik untuk perubahan patology dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
5. Menyingkirkan lemak dan kolestrol – Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada Alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
6. Melawan tumor – Untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
7. Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
8. Mencegah dan memperbaiki Arthritis – Memperbaiki sakit akibat Arthritis.
9. Membantu memelihara dan penjagaan kesihatan dalaman wanita – Alfalfa membantu menyeimbangkan hormon dan memperbaiki sistem reproduktif wanita. Secara tak langsung ianya baik untuk kesihatan rahim dan kesuburan. Dalam masa sama boleh membantu mengurangkan masalah keputihan dan vagina berbau. Alfalfa juga boleh meningkatkan libido wanita kerana sifatnya yang estrogenic.
10. Menggalakkan penghasilan susu ibu – Sejak sekian lama Alfalfa diamalkan untuk menggalakkan penghasilan susu ibu ataupun sebagai milk booster. Ini kerana sifat Alfalfa sebagai tumbuhan yang galactogouge.
Set-Set Vitamin  Yang Mengandungi Alfalfa
Disebabkan Alfalfa ni kaya dengan pelbagai manfaat, jadi ada banyak set vitamin yang boleh dikombinasikan dengan Alfalfa contohnya:
  1. Set Sugar Control (Untuk penghidap kencing manis/ diabetes)
  2. Set Pelangsingan
  3. Set Healthy Circulatory (Untuk kesihatan kardiovaskular)
  4. Set Asthma/ Allergy/ Eczema
  5. Set Jerawat
  6. Set Kecantikan Kulit
  7. Set Penyusuan (Untuk milk booster)
  8. Set Bersalin (Untuk ibu berpantangdan lain-lain.
Sila hubungi Wawa @ 0179201295 untuk consultation bagi menangani masalah anda. 

Alfalfa Large

Kalau nak beli Alfalfa sendiri pun boleh. Click kat link di bawah ya. Pilih size yang anda minat, sekiranya nak beli banyak, PM Wawa... Insha Allah Wawa akan bagi harga yang terbaik untuk memastikan kesihatan yang baik sentiasa bersama anda.

Alfalfa Complex (Small) - 330 capsules
RM53.75 per bottle
CLICK HERE TO PURCHASE

Alfalfa Complex (Large) - 700 capsules
RM97.50 per bottle
CLICK HERE TO PURCHASE

20 September 2016

Vitamin E + Selenium Kini Sempurna

Kenapa kita perlukan Vitamin E?
Siapa yang perlukan Vitamin E?
Apa kebaikan Vitamin E?
Apa kandungan Vitamin E?

Ni adalah antara persoalan yang Wawa kena tahu untuk consult client yang mungkin memerlukan khasiat dalam Vitamin E. Dan inilah sebenarnya yang dicari bila kita nak consider untuk ambil supplement kan?
  • Vitamin E ini merupakan salah satu sumber antioksidan, apa fungsi antioksidan? Antioksidan ini boleh melindungi tubuh kita daripada kanser, penyakit jantung, strok, katarak dan juga penuaan kulit. 
  • Vitamin E juga mengawal dinding arteri. Ia menjaga kolesterol jahat "Bad Density Lipoprotein" (LDL) daripada teroksida. Jika LDL ini teroksida, ia akan menyebabkan dinding arteri tersumbat. Dan itulah yang menjadi punca kepada sakit jantung. 
  • Vitamin E juga menjaga sel dan DNA daripada rosak. Kerosakan ini akan mengundang kanser. 
  • Vitamin E sangat sesuai jika disapu pada tempat melecur atau luka. Dengan izin Allah, ia akan cepat pulih. 
  • Vitamin E juga boleh mengurangkan dan mengawal simptom menopouse. 
Kelebihan Vitamin E tak setanding Vivix. Vivix mengandungi polyphenol yang mana kandungan antioksidan dia lebih tinggi dan kesannya lebih mengagumkan. Tapi kali ni, Wawa akan terangkan pasal Vitamin E dulu OK? 

Pada botol Vitamin E juga ada tertulis d-alpha tocopherol - tanda "d" bermakna ianya SEMULAJADI, manakala tanda "dl" adalah tanda ianya Vitamin E sintetik/buatan. 

Mestilah kita akan pilih semulajadi kan? Biarkan dia berfungsi dalam tubuh kita juga semulajadi tanpa merosakkan organ dalaman kita. Selain itu, kandungan semulajadi ini juga membuatkan kadar penyerapan yang lebih baik berbanding Vitamin E Sintetik. Bermakna, ia juga lebih menjimatkan kos kita membeli Vitamin E semulajadi. 

Image result for vitamin e shakleeVitamin E Complex juga mengandungi Vitamin E (d-alfa tokoferol) yang asli iaitu dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapkan fungsi Vitamin E. 

Setiap kapsul Vitamin E Complex mengandungi 400IU Vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium. Barulah kesan dan kehebatan Vitamin E akan terserlah! 
Ya, ia tanpa pewarna atau perasa tiruan. 

KINI, Vitamin E telah diperbaharui dengan tambahan GRAPE SEED EXTRACT, boost kuasa Vitamin E dan 50 kali lebih berkuasa daripada Vitamin C. 

KHASIAT?!
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi dan bertindak sebagai awet muda (fungsi antioksidan)
  • Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah. Wawa percaya pada kecantikan bermula dari dalam. Maksudnya, pemakanan dan supplement yang diambil mestilah betul yang mana ia akan effect darah dan seterusnya menghasilkan kulit yang sihat dan cantik. 
  • Kulit semakin halus dan gebu
  • Mengurangkan jeragat, parut dan jerawat
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
  • Meningkatkan kesuburan
  • Menyelesaikan masalah kelesuan
  • Meningkatkan keinginan seksual suami isteri (ia juga dikenali sebagai Vitamin Cinta di kalangan SID) Hihi
  • Meningkatkan organisme yang lebih kerap dan bersemangat
  • Merendahkan kadar kolesterol
  • Membantu mencegah kanser
  • Merendahkan risiko katarak
  • Parut stretchmark semakin kurang dan pudar
Image result for vitamin e shaklee
Kebaikan Vitamin E dalam satu capsule
Wawa ada kawan yang sangat bermasalah dengan kulit muka dia. Katanya kulit muka dia sangat kering, pakai macam-macam moisturizer pun tak boleh jalan. So, Wawa suggest kat dia ambil Vitamin E. Sebab Vitamin E ni selain daripada mencerahkan jeragat atau merawat jerawat, dia boleh melembabkan kulit dengan cara jadikan minyak dalam softgel tu sebagai mask. 

Caranya? Sebelum tidur tu, picit softgel dengan jarum then sapukan minyak tu pada tempat yang bermasalah. Esok dah kering, basuh macam biasa. Kalau ada air suam, cuci dengan air suam ya?

Kalau nak share Vitamin E dengan suami pun boleh. Especially yang tengah TTC (trying to conceive) tu. Inilah vitamin cinta yang ada cari

Kalau nak minta nasihat atau pandangan Wawa untuk masalah yang tengah anda hadapi, PM Wawa atau Whatsapp je terus kat 0179201295 ya? FB Wawa > Salwa Hanim boleh message. Nanti Wawa reply ya. Follow instagram kalau nak tengok testimoni dan info yang lain.

NOTE: Oh, pregnant ladies, kalau ada masalah hormon naik jerawat atau sebagainya tu tak boleh ambil Vitamin E ya? PM Wawa, nanti Wawa consult untuk vitamin yang sesuai diambil ketika mengandung. 

15 September 2016

Protein Sumber Tenaga - ESP

Seperti yang kita tahu, PROTEIN sangat penting untuk tubuh kita. Ia adalah zat untuk yang paling utama untuk badan kita. Lebih-lebih lagi apabila kita terlalu sibuk menguruskan kehidupan harian yang sangat mencabar.

Bangun awal pagi > Sediakan sarapan > Hantar anak sekolah > Kerja, kerja, kerja > Ambil anak > Masak > Kemas rumah > Tidur

Kalau ibu yang tengah menyusukan anak tu, lagi la ada extra works. Bangun tengah malam nak susukan anak, belum kira bangun untuk pam susu buat stok! Haa... penat! Selain itu, protein juga adalah asas kepada pembinaan sel yang sihat. Jadi, apabila protein untuk badan kita tak mencukupi, macamana nak bertenaga, sihat dan kuat?! Protein ni penting untuk memastikan tubuh kita berfungsi dengan baik. Ianya adalah disebabkan protein menjalankan fungsi memperbaiki, membantu pertumbuhan sel baru, pengekalan tisu yang sihat, menghasilkan hormon dan enzim, keseimbangan bendalir dan membekalkan tenaga.

Penghasilan hormon dan enzim
Asid amino adalah komponen utama hormon, yang mana kimia memberi signal diperlukan oleh tubuh. Hormon akan dirembeskan ke dalam salur darah oleh kelenjar endokrin seperti kelenjar tiroid, kelenjar adrenal, pankreas, kelenjar tanpa saluran yang lain. Contohnya, hormon insulin yang dirembeskan oleh pankreas bekerja untuk menurunkan paras glukosa darah selepas makan. Insulin di perbuat daripada 48 asid amino ya

 Enzim memudahkan kadar tindak balas dengan bertindak sebagai pemangkin dan mengurangkan keaktifan tenaga sempadan antara bahan (reactants) dan hasil tindak balas.

Semua tindak balas kimia yang berlaku semasa penghadaman makanan dan proses metabolik dalam tisu memerlukan enzim. Oleh itu, enzim adalah vital kepada keseluruhan fungsi tubuh; dan dengan itu menunjukkan peranan utama dan signifikan kepada protein.


Keperluan protein saya adalah diambil daripada ESP Shaklee..wow..banyak kepentingan protein ni, nak cantik, nak cepat luka kering, nak sihat, nak diet dan lain-lain..

Kenapa mesti ambil ESP sebagai sumber protein??
 
1. ESP diiktiraf diseluruh dunia sebab ia mempunyai kajian klinikal yg sangat ekstensif dan komprehensif, kualiti sangat tinggi.

2. ESP guna 'non-GMO' soya iaitu bukan soya yang telah diubahsuai secara genetik. Mutu soya di kawal ketat tanpa menggunakan sebarang kimia.

3. Ia di proses pada suhu rendah (kerana soya yg diproses pd suhu tinggi akan memusnahkan kandungan proteinnya) jadi apa guna minum soya jika tiada khasiat? Check semula ya sumber soya yang anda ambil.

4. Satu-satunya produk yang datang dengan 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh tetapi tubuh manusia tidak dapat menghasilkannya.

5. Indeks glisemik rendah (mengekalkan kandungan gula dalam darah) - juga membuatkannya sesuai untuk pesakit kencing manis, orang yang ingin kurus, dan menjaga kesihatan dalam jangka panjang. Tak caya? Follow Instagram Healhty Garage untuk tengok pelbagai testimoni ya?

6. 1 hidangan = 2 kali daging, 4 kali telur, 12 kali susu

7. Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik, sangat mudah diserap oleh badan.


8. ESP dibasuh dengan air (bukan alkohol seperti soya lain) untuk mengekalkan isoflavon yang kritikal.

9. Manfaat yang sangat banyak kepada kesihatan dan kecantikan anda.

Saya percaya dengan ESP, malah ramai lagi yang percaya dan suka akan khasiat dan kebaikannya. Cuba dulu pasti anda akan jatuh cinta seperti saya dan yang lain-lain.


Bulan September 2016 ni ada promosi ESP dan Vitamin C, kalau beli 3 tong ESP (penggunaan 3 bulan -sebulan satu tong) anda layak untuk mendapat shaker limited edition (gambar atas) dari Shaklee tau?! 

Kalau nak beli sendiri online? Meh klik sini

Whatsapp Wawa @0179201295 atau follow Instagram untuk lebih dekat dengan Wawa OK?