02 January 2012

Waiting Outside The Line

Lagu ni kalau aku dengar mesti aku teringat kat someone because of the lyric itself - waiting outside the line. But I'm not sure either I am able to wait because of a few reasons. So, let's leave it to Allah. I don't want to think about it anymore..*actually still trying to*

Anyway, today is 2nd January 2012. Alhamdulillah atas hela nafas yang Dia berikan pada hari ini. Syukur atas rezeki yang Dia berikan, tanpa Dia kita tak mampu untuk buka sekalipun. Maka bersyukurlah dengan apa adanya. Allah uji aku sebab Dia sayang aku, sebab Dia nak aku meminta dariNya yang mungkin selalu je mungkir janji denganNya. Wallahualam... Apalah kiranya kudrat kita tanpa izinNya.

Hari ni aku nak cakap pasal lirik ni mengikut tafsiran aku.. Outside the line... Apa guna line tu? Line tu adalah batas-batas yang Dia gariskan untuk make sure kita ni sihat, bahagia.. Tak semestinya bahagia sekarang, bahagia itu subjektif, aku pernah mentioned pada blog sebelum ini. Bahagia itu sangat subjektif, terpulang kepada individu masing menafsir makna bahagia itu sendiri. Allah itu Maha Penyayang, kerana itu Dia gariskan dengan pelbagai peraturan. Dia nak berikan yang terbaik untuk kita. Allahuakbar..

Percaya padaNya, pada perintahNya. Jangan tunggu susah, nak exam baru nak cari Dia. Tugas yang wajib tetap wajib ditunaikan. *pesanan kepada diri sendiri juga* Esok kena study harder, final exam just around the corner, I want to perform better. Usaha! Good luck kawan.. Sayonara

No comments:

Post a Comment

Cadangan? Bantahan? Teguran? I'm ready for any comments, encouragements or critics. "Dan berbuat baiklah, sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik" - Al-Baqarah 1: 195