25 August 2012

Aku Wanita Biasa

Aku terdengar lagu ni masa berjalan kat pasar malam di Puncak Alam sebelum cuti aritu dengan Ecah. Lirik yang buat aku tertarik untuk cari lagu ni adalah:-
"Maafkan aku bila hasratku keliru."
Siapa mengaku dia special? No, I'm not. Aku terluka juga mungkin melukakan. Aku wanita biasa, tapi ada 1001 impian luar biasa. Impian luar biasa tu yang membuat aku rasa ingin bangun dan kutip sisa yang tinggal dan itulah yang menjadi penguat semangat. Kadang-kadang nak bangkit dari break-up ni memang susah, some says they took 2 years to forget and forgive. Aku? Entah, banyak benda berlaku, so... all I need is time.

Bila bercakap pasal kerja. Aku hilang fokus when I was in semester 5, it's getting worst masa pertengahan semester 6. Rasanya macam apa yang aku ada, apa yang aku kumpul, pupuk masa aku part4 hilang macam tu je. Dari segi komitmen. Dan aku nak kena start it all over di alam pekerjaan ni, belum dapat offer apa-apa so aku masih memberi ruang pada diri sendiri untuk buat persediaan mental. Need to stand on my own feet. Agak berdebar nak start semua ni di tempat baru, dalam suasana baru, kenalan baru.

I don't mind trying and lama sangat aku manjakan diri sendiri agaknya. Pengalaman kerja masa praktikal dulu still aku takkan lupakan. Sebab aku banyak belajar, masa tu rasa macam aku boleh bertahan sebab aku ada tempat mengadu. Bukan bermaksud aku bergantung pada dia, tapi hah... aku suka dengar apa dia cakap walau kadang-kadang memang berbeza ideologi sket, muncung merajuk, marah tu kejap je kan? But I still listen. Anyway... Wawa sayang, please belajar independent ye. Aku tak sabar nak keluar belajar berdikari, banyak benda aku nak capai, aku harap aku ada kekuatan yang berbaki dari hubungan yang lepas, pengalaman dengan mereka yang pernah "rapat" dengan aku, aku harap aku boleh hadap.
BE CAUTIOUSLY OPTIMISTIC!

No comments:

Post a Comment

Cadangan? Bantahan? Teguran? I'm ready for any comments, encouragements or critics. "Dan berbuat baiklah, sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik" - Al-Baqarah 1: 195