26 March 2013

Berikan Satu Nafas

Badan rasa macam penat semacam je lately, or memang mood aku yang memang tak menentu sejak akhir-akhir ni. Subuh pagi ni, aku tertanya pada diri sendiri, apa yang aku buat dalam hidup aku sekarang? Ada makna ke bila aku buat itu ini or itu semua just lagha and tak ada faedahnya. Bila fikir semula, samada benda tu ada faedah atau tak, itu bergantung kepada diri aku sendiri, nak gunakan apa yang aku dah ada or macamana? Agree?

I don't have many things in my life. The most important thing, aku percaya, aku hidup for a reason. Dan aku yang kena decide sendiri apa yang aku nak buat untuk hidup aku jadi bermakna. Actually, many things happened since last year, aku belajar satu environment and life baru, and I love it enough. Kadang-kadang, aku tak ada alasan untuk ada "someone" dalam hidup aku. Rasa macam single tu best siot! Aku boleh buat apa aku nak, apa aku suka. 

Aku suka bila bangun pagi, aku hanya fikir tentang diri aku dan bukan orang lain. Itu benda yang paling aku suka. Dan bila aku fikirkan tentang diri aku, automatik.... ALHAMDULILLAH dilafazkan... I faced many failures in my life, and aku tak tahu apa fate aku. Go with the flow, Allah knows better. Failure itu.... 
But I do believe, selebar mana pun langkah aku, setinggi mana pun aku melompat, kalau Dia kata belum lagi... It won't come sampailah Dia izinkan semua tu berlaku untuk diri aku, masa depan aku...


This is my life, and I love it. 

No comments:

Post a Comment

Cadangan? Bantahan? Teguran? I'm ready for any comments, encouragements or critics. "Dan berbuat baiklah, sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik" - Al-Baqarah 1: 195