13 February 2014

Mahukan Bahagia

Tell me who refuse to be happy. Be happy on your own way. Bahagia itu kita yang rasa, tak perlu cerita. Duit tak semestinya buat kita bahagia. Duit juga boleh buat kita porak peranda. Bahagia tu akan ada kalau kita bersyukur dengan apa yang ada. 

Keep on praying. Bahagia itu hanya ada di syurga. 

Counting Stars

Logik untuk rasa stress buat masa sekarang. Dr. Khadijah used to say stress is good, sebab when we are stress, we are going to make a decision. But, careful with your decision guys. By the way, sebab stress semalam, which is.... I found the dead en, but then... I scroll down timeline in my facebook, twitter and I found this. 
Aku banyak berfikir bila aku tengok cartoon ni. Thanks Alan Watts. Aku pernah juga bertegur sapa dengan bekas roomate semasa di Bukit Kiara dulu, katanya.. memang bahagia kalau kita buat apa yang kita suka. She's a tutor and teaching physics till now at tuition center. Maybe mengajar itu adalah passion dia and she's a nice, strict sister at the same time. 

On the way home from work semalam, buka radio, ada lagu Counting Stars - One Republic. Mungkin Tuhan nak gerakkan hati aku dengan kata-kata yang ada dalam lirik lagu tu. 
"Lately I been, I been losing sleep. Dreaming about the things that we could be. But baby, I been, I been praying hard. Said no more counting dollars. We'll be counting stars. YEAH! WE'LL BE COUNTING STARS."
Aku mungkin memilih jalan yang sukar dan salah. I don't like doing reading, writing or sitting. Lepas SPM, I choose to study Quantity Survey (Ukur Bahan) sebab aku rasa aku minat and eager to know more about how they do that, why and so on. But then, it stops when someone persuade me to study tourism. Regret? No, I don't. Terkilan ada...

But it's never too late right?  Semoga Allah bukakan pintu rezeki untuk aku seluas-luasnya. Amin...
I just have to be brave enough to face the upcoming challenges, but still... opportunity is everywhere.