23 September 2016

Buy Your Supplement - OCTOBER PROMOTION


MONTHLY PROMOTION (OCTOBER)



Omega Guard Twinpack (-5%)
---CLICK HERE TO BUY---

Normal price: RM145 each
Promotion price: RM273.90 TWO! (RM136.95 each)




Omega Guard - Buy 7 at 6
--- CLICK HERE TO BUY---

Normal price: RM145 each
Promotion price: RM123.56 for TWO!



Call atau Whatsapp Wawa 0179201295 sekiranya anda ingin membeli dalam kuantiti berbeza. Wawa akan bantu anda sebaiknya.. =D

How To Order

Anda boleh memesan supplemen harian anda sendiri kini!

CARANYA
1. Hanya klik pada nama produk yang anda ingin beli.

2. Baca terma dan syarat yang dipaparkan apabila anda disambung ke laman web Shaklee untuk meneruskan urusan pembelian. Klik --- ACCEPT.




3. Masukkan kuantiti yang anda ingin beli. Anda boleh menambah atau mengurangkan bilangan belian anda. Klik --- CHECKOUT.





4. Anda perlu mengisi semua ruangan details untuk tujuan pengeposan dan rekod belian anda. Isi semua bahagian yang bertanda merah. Klik --- CONTINUE.





5. Anda disambungkan kepada bahagian "Confirm Your Order". Sila semak semua detail:-

  • Produk
  • Harga
  • Kuantiti
  • Nama penerima
  • Alamat penerima
  • No telefon
  • Email
Klik --- PROCEED TO PAYMENT




6. Anda akan disambungkan ke bahagian "Payment Method". Anda boleh menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Masukkan semua detail kad anda (sila pastikan anda dilindungi HTTPS://) untuk meneruskan transaksi. 




7. Setelah pembayaran dibuat, Shaklee2U akan memaparkan resit bagi tujuan rekod dan bukti pembelian dan pembayaran anda. Sila simpan untuk mengelakkan sebarang kesulitan berlaku pada masa akan datang. 



Klik --- DISINI untuk meneruskan order anda. Buat masa sekarang, Wawa hanya benarkan online purchase untuk September Promotion. Nanti Wawa update yang lain lagi OK?

Sekiranya anda memerlukan bantuan saya, sila Whatsapp atau hubungi saya 0179201295

Alfalfa Complex

Image result for alfalfa shakleeJamu ni orang katakan sebagai persediaan tradisional untuk mendapatkan kesihatan. Ia berasal dari perkataan Indonesia dan bermaksud herba atau campuran dari bahan-bahan alami. Tujuannya? Ia bertujuan untuk mendapatkan khasiat dan kesihatan tubuh badan terutama wanita. Almaklumlah, wanita ni banyak peranannya pada keluarga. Nak berkhidmat pada suami, nak beranak, berpantang, bekerja. Bersalin itulah yang paling mencabar dugaannya kerana seluruh tenaga dari tubuh badan kita akan digunakan untuk melahirkan zuriat. Segala darah, urat akan menerima tekanan setelah menjalankan tanggungjawab masing-masing. Belum kira menyusukan anak, itu pun satu lagi fasa yang mencabar sebagai seorang ibu.

Antara jamu moden yang paling terkenal pada zaman ini adalah yang berasaskan Alfalfa seperti Alfalfa Complex dari Shaklee. Tak berbau, tak pahit, nak telan pun senang. Alfalfa ini bukanlah tumbuhan yang baru ditanam atau sebagainya. Ia dikenali sebagai "Raja Tumbuhan" kerana khasiatnya yang kaya dengan segala nutrien.


Ia adalah Medicago Sativa yang ditanam secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan bahan kimia lain seperti baja. Ia mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akar tumbuhan ini yang boleh mencapai 20 meter ke dalam tanah menjadikan ia kaya dengan nutrien. Panjang akar dia menyedut nutrien yang terdapat di dalam tanah.

Kebaikan Dan Manfaat Alfalfa Complex

 1. Kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat kalian – Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.
Image result for alfalfa shaklee2. Mencuci hati, darah dan usus – Merupakan agen detoksifikasi. Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
3. Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (Athletes’s foot) dengan berkesan.
4. Baik untuk perubahan patology dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
5. Menyingkirkan lemak dan kolestrol – Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada Alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
6. Melawan tumor – Untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
7. Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
8. Mencegah dan memperbaiki Arthritis – Memperbaiki sakit akibat Arthritis.
9. Membantu memelihara dan penjagaan kesihatan dalaman wanita – Alfalfa membantu menyeimbangkan hormon dan memperbaiki sistem reproduktif wanita. Secara tak langsung ianya baik untuk kesihatan rahim dan kesuburan. Dalam masa sama boleh membantu mengurangkan masalah keputihan dan vagina berbau. Alfalfa juga boleh meningkatkan libido wanita kerana sifatnya yang estrogenic.
10. Menggalakkan penghasilan susu ibu – Sejak sekian lama Alfalfa diamalkan untuk menggalakkan penghasilan susu ibu ataupun sebagai milk booster. Ini kerana sifat Alfalfa sebagai tumbuhan yang galactogouge.
Set-Set Vitamin  Yang Mengandungi Alfalfa
Disebabkan Alfalfa ni kaya dengan pelbagai manfaat, jadi ada banyak set vitamin yang boleh dikombinasikan dengan Alfalfa contohnya:
  1. Set Sugar Control (Untuk penghidap kencing manis/ diabetes)
  2. Set Pelangsingan
  3. Set Healthy Circulatory (Untuk kesihatan kardiovaskular)
  4. Set Asthma/ Allergy/ Eczema
  5. Set Jerawat
  6. Set Kecantikan Kulit
  7. Set Penyusuan (Untuk milk booster)
  8. Set Bersalin (Untuk ibu berpantangdan lain-lain.
Sila hubungi Wawa @ 0179201295 untuk consultation bagi menangani masalah anda. 

Alfalfa Large

Kalau nak beli Alfalfa sendiri pun boleh. Click kat link di bawah ya. Pilih size yang anda minat, sekiranya nak beli banyak, PM Wawa... Insha Allah Wawa akan bagi harga yang terbaik untuk memastikan kesihatan yang baik sentiasa bersama anda.

Alfalfa Complex (Small) - 330 capsules
RM53.75 per bottle
CLICK HERE TO PURCHASE

Alfalfa Complex (Large) - 700 capsules
RM97.50 per bottle
CLICK HERE TO PURCHASE

20 September 2016

Vitamin E + Selenium Kini Sempurna

Kenapa kita perlukan Vitamin E?
Siapa yang perlukan Vitamin E?
Apa kebaikan Vitamin E?
Apa kandungan Vitamin E?

Ni adalah antara persoalan yang Wawa kena tahu untuk consult client yang mungkin memerlukan khasiat dalam Vitamin E. Dan inilah sebenarnya yang dicari bila kita nak consider untuk ambil supplement kan?
  • Vitamin E ini merupakan salah satu sumber antioksidan, apa fungsi antioksidan? Antioksidan ini boleh melindungi tubuh kita daripada kanser, penyakit jantung, strok, katarak dan juga penuaan kulit. 
  • Vitamin E juga mengawal dinding arteri. Ia menjaga kolesterol jahat "Bad Density Lipoprotein" (LDL) daripada teroksida. Jika LDL ini teroksida, ia akan menyebabkan dinding arteri tersumbat. Dan itulah yang menjadi punca kepada sakit jantung. 
  • Vitamin E juga menjaga sel dan DNA daripada rosak. Kerosakan ini akan mengundang kanser. 
  • Vitamin E sangat sesuai jika disapu pada tempat melecur atau luka. Dengan izin Allah, ia akan cepat pulih. 
  • Vitamin E juga boleh mengurangkan dan mengawal simptom menopouse. 
Kelebihan Vitamin E tak setanding Vivix. Vivix mengandungi polyphenol yang mana kandungan antioksidan dia lebih tinggi dan kesannya lebih mengagumkan. Tapi kali ni, Wawa akan terangkan pasal Vitamin E dulu OK? 

Pada botol Vitamin E juga ada tertulis d-alpha tocopherol - tanda "d" bermakna ianya SEMULAJADI, manakala tanda "dl" adalah tanda ianya Vitamin E sintetik/buatan. 

Mestilah kita akan pilih semulajadi kan? Biarkan dia berfungsi dalam tubuh kita juga semulajadi tanpa merosakkan organ dalaman kita. Selain itu, kandungan semulajadi ini juga membuatkan kadar penyerapan yang lebih baik berbanding Vitamin E Sintetik. Bermakna, ia juga lebih menjimatkan kos kita membeli Vitamin E semulajadi. 

Image result for vitamin e shakleeVitamin E Complex juga mengandungi Vitamin E (d-alfa tokoferol) yang asli iaitu dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapkan fungsi Vitamin E. 

Setiap kapsul Vitamin E Complex mengandungi 400IU Vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium. Barulah kesan dan kehebatan Vitamin E akan terserlah! 
Ya, ia tanpa pewarna atau perasa tiruan. 

KINI, Vitamin E telah diperbaharui dengan tambahan GRAPE SEED EXTRACT, boost kuasa Vitamin E dan 50 kali lebih berkuasa daripada Vitamin C. 

KHASIAT?!
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi dan bertindak sebagai awet muda (fungsi antioksidan)
  • Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah. Wawa percaya pada kecantikan bermula dari dalam. Maksudnya, pemakanan dan supplement yang diambil mestilah betul yang mana ia akan effect darah dan seterusnya menghasilkan kulit yang sihat dan cantik. 
  • Kulit semakin halus dan gebu
  • Mengurangkan jeragat, parut dan jerawat
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
  • Meningkatkan kesuburan
  • Menyelesaikan masalah kelesuan
  • Meningkatkan keinginan seksual suami isteri (ia juga dikenali sebagai Vitamin Cinta di kalangan SID) Hihi
  • Meningkatkan organisme yang lebih kerap dan bersemangat
  • Merendahkan kadar kolesterol
  • Membantu mencegah kanser
  • Merendahkan risiko katarak
  • Parut stretchmark semakin kurang dan pudar
Image result for vitamin e shaklee
Kebaikan Vitamin E dalam satu capsule
Wawa ada kawan yang sangat bermasalah dengan kulit muka dia. Katanya kulit muka dia sangat kering, pakai macam-macam moisturizer pun tak boleh jalan. So, Wawa suggest kat dia ambil Vitamin E. Sebab Vitamin E ni selain daripada mencerahkan jeragat atau merawat jerawat, dia boleh melembabkan kulit dengan cara jadikan minyak dalam softgel tu sebagai mask. 

Caranya? Sebelum tidur tu, picit softgel dengan jarum then sapukan minyak tu pada tempat yang bermasalah. Esok dah kering, basuh macam biasa. Kalau ada air suam, cuci dengan air suam ya?

Kalau nak share Vitamin E dengan suami pun boleh. Especially yang tengah TTC (trying to conceive) tu. Inilah vitamin cinta yang ada cari

Kalau nak minta nasihat atau pandangan Wawa untuk masalah yang tengah anda hadapi, PM Wawa atau Whatsapp je terus kat 0179201295 ya? FB Wawa > Salwa Hanim boleh message. Nanti Wawa reply ya. Follow instagram kalau nak tengok testimoni dan info yang lain.

NOTE: Oh, pregnant ladies, kalau ada masalah hormon naik jerawat atau sebagainya tu tak boleh ambil Vitamin E ya? PM Wawa, nanti Wawa consult untuk vitamin yang sesuai diambil ketika mengandung. 

15 September 2016

Protein Sumber Tenaga - ESP

Seperti yang kita tahu, PROTEIN sangat penting untuk tubuh kita. Ia adalah zat untuk yang paling utama untuk badan kita. Lebih-lebih lagi apabila kita terlalu sibuk menguruskan kehidupan harian yang sangat mencabar.

Bangun awal pagi > Sediakan sarapan > Hantar anak sekolah > Kerja, kerja, kerja > Ambil anak > Masak > Kemas rumah > Tidur

Kalau ibu yang tengah menyusukan anak tu, lagi la ada extra works. Bangun tengah malam nak susukan anak, belum kira bangun untuk pam susu buat stok! Haa... penat! Selain itu, protein juga adalah asas kepada pembinaan sel yang sihat. Jadi, apabila protein untuk badan kita tak mencukupi, macamana nak bertenaga, sihat dan kuat?! Protein ni penting untuk memastikan tubuh kita berfungsi dengan baik. Ianya adalah disebabkan protein menjalankan fungsi memperbaiki, membantu pertumbuhan sel baru, pengekalan tisu yang sihat, menghasilkan hormon dan enzim, keseimbangan bendalir dan membekalkan tenaga.

Penghasilan hormon dan enzim
Asid amino adalah komponen utama hormon, yang mana kimia memberi signal diperlukan oleh tubuh. Hormon akan dirembeskan ke dalam salur darah oleh kelenjar endokrin seperti kelenjar tiroid, kelenjar adrenal, pankreas, kelenjar tanpa saluran yang lain. Contohnya, hormon insulin yang dirembeskan oleh pankreas bekerja untuk menurunkan paras glukosa darah selepas makan. Insulin di perbuat daripada 48 asid amino ya

 Enzim memudahkan kadar tindak balas dengan bertindak sebagai pemangkin dan mengurangkan keaktifan tenaga sempadan antara bahan (reactants) dan hasil tindak balas.

Semua tindak balas kimia yang berlaku semasa penghadaman makanan dan proses metabolik dalam tisu memerlukan enzim. Oleh itu, enzim adalah vital kepada keseluruhan fungsi tubuh; dan dengan itu menunjukkan peranan utama dan signifikan kepada protein.


Keperluan protein saya adalah diambil daripada ESP Shaklee..wow..banyak kepentingan protein ni, nak cantik, nak cepat luka kering, nak sihat, nak diet dan lain-lain..

Kenapa mesti ambil ESP sebagai sumber protein??
 
1. ESP diiktiraf diseluruh dunia sebab ia mempunyai kajian klinikal yg sangat ekstensif dan komprehensif, kualiti sangat tinggi.

2. ESP guna 'non-GMO' soya iaitu bukan soya yang telah diubahsuai secara genetik. Mutu soya di kawal ketat tanpa menggunakan sebarang kimia.

3. Ia di proses pada suhu rendah (kerana soya yg diproses pd suhu tinggi akan memusnahkan kandungan proteinnya) jadi apa guna minum soya jika tiada khasiat? Check semula ya sumber soya yang anda ambil.

4. Satu-satunya produk yang datang dengan 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh tetapi tubuh manusia tidak dapat menghasilkannya.

5. Indeks glisemik rendah (mengekalkan kandungan gula dalam darah) - juga membuatkannya sesuai untuk pesakit kencing manis, orang yang ingin kurus, dan menjaga kesihatan dalam jangka panjang. Tak caya? Follow Instagram Healhty Garage untuk tengok pelbagai testimoni ya?

6. 1 hidangan = 2 kali daging, 4 kali telur, 12 kali susu

7. Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik, sangat mudah diserap oleh badan.


8. ESP dibasuh dengan air (bukan alkohol seperti soya lain) untuk mengekalkan isoflavon yang kritikal.

9. Manfaat yang sangat banyak kepada kesihatan dan kecantikan anda.

Saya percaya dengan ESP, malah ramai lagi yang percaya dan suka akan khasiat dan kebaikannya. Cuba dulu pasti anda akan jatuh cinta seperti saya dan yang lain-lain.


Bulan September 2016 ni ada promosi ESP dan Vitamin C, kalau beli 3 tong ESP (penggunaan 3 bulan -sebulan satu tong) anda layak untuk mendapat shaker limited edition (gambar atas) dari Shaklee tau?! 

Kalau nak beli sendiri online? Meh klik sini

Whatsapp Wawa @0179201295 atau follow Instagram untuk lebih dekat dengan Wawa OK?

Rezeki - Milik Allah 100%

Ini entry ke -100 saya.

Masa dapat tahu UPT test positif haritu masa usia kandungan 5 minggu. Lepas berhenti kerja, sebelum raya. So, masa raya tu bila orang tanya bila nak tambah anak, I was like....ZzzZZzzz. Bila tak ada anak kang, tanya bila nak ada anak. Bila ada anak sorang, sibuk tanya bila nak tambah lagi sorang. Bila ada anak beberapa orang, sibuk cakap kita tak pandai merancang. Betul kan? Hebat komuniti kita ni. Sangat caring dan concern. But somehow, ada juga yang bertanya tu hanya untuk dijadikan topik perbualan. Aku OK jeee... Aku tak expect apa-apa dari sesiapa. Unless orang tu menguris hatiku ini, memang lama aku simpan.

Masa tu dah berhenti kerja. Tiba-tiba ada unexpected things happened. Termenung aku memikirkan masalah keluarga yang walaupun ianya bukan tanggungjawab aku lagi, tapi sebagai anak sulung, itu adalah masalah yang aku kena bantu. Suka tak suka, I started to hunt a job again sebab kena tolong keluarga. At least, kena tolong mak bayar kereta or at least belanja makan/dapur mungkin adik lelaki boleh tolong support sikit-sikit even itu sebenarnya dah jadi tanggungjawab dia. Sibuklah aku apply job sana sini. Lepas raya dapat few calls dari 3 difference company. 1 company offer contract 6 months, lagi 2 company tu offer full time/permenant la. Aku pergi ketiga-tiga interview. Company yang offer contract tu paling awal offer the job, but since contract and pay per hour, tak berbaloi nak kerja 6 months contract macam tu.
"Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, maka Allah akan menunjukkan kepadanya jalan keluar dari kesusahan, dan diberikanNya rezeki dari jalan yang tidak disangka-sangka, dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah mencukupkan keperluannya."- Al Talaq : 2-3
Second job di Kota Kemuning call for offer and start immediately. 3 hari kerja sana, dapat offer job dari third company yang offer better benefits. Alhamdulillah... Tapi disebabkan this is actually a very new company (startup level), risau betul kalau tak dapat commit disebabkan dapat tahu pregnant baru-baru ni. New startup company memerlukan sangat banyak effort, pro-active workers and many more. Dah ada anak sorang, nanti kalau asyik nak cuti sebab nak pergi checkup pun rasa serba salah kan? Then aku call HR inform her that I'm pregnant and ask her if they still can accept me in the team. Masa tu, banyak-banyak doa semoga Allah mudahkan perjalanan aku je la. Kalau ada rezeki tak kemana kan? Kalau bukan rezeki kita, makanan dalam mulut pun boleh terkeluar semula.

2 hari lepas call HR pasal perkara tu, she called me back and I'm so nervous to answer her call. By the way, Allah itu Maha Besar, she was saying that the Head of the Department is ready to accept me in the team. Hebat! Masa tu mulut tak berhenti-henti mengucapkan Alhamdulillah. Aku yakin ini rezeki dari Dia buat anak-anak nanti dan juga mak.

Buku pink tak buat pun lagi, 2 hari sebelum nak report duty di Sunway Ordera aku pun pergi la buat buku pink. Sorang-sorang je, husband nak teman, pagi tu dia bangun awal-awal dah bersiap nak temankan ke klinik. Lepas tengok Naufal sedap je tidur, tak apalah... bagitau suami tak payahlah ikut, biarkan Naufal tidur lama sikit. Kesian dia.

Very first picture of my twins - 10 weeks
Nak buka buku pink biasanya procedure dia panjang sikit sebab kena soal selidik dengan nurse. Bila tiba masa nak scan kat doctor, aku buat macam biasa je la. Scan je kan? Harap-harap jantung baby semua OK, Alhamdulillah. But guess what, doktor letak je transducer tu atas perut, aku nampak ada 2 kepala, masa tu doktor tengah setting machine, aku dah..."Eh.....". Then doktor sambung scan perut aku, dia cakap.... "Eh, twins eh?". Aku cakap, "I tak tahu pun doktor". Lepas tu aku tersengih-sengih sambil tengok monitor. Borak-borak dengan doktor. Tanya dia kantung lain ke apa semua dia cakap tu nanti kena scan dengan pakar kat hospital, kena ambil appointment.

Aku keluar bilik doktor dengan perasaan yang bercampur baur. Happy but risau. Memang sampai kat rumah la aku duk fikir pasal macamana la nak jaga 2 orang sekaligus. Masa husband naik kereta (masa tu nak pergi beli barang dapur, balik dari klinik), aku bagi dia buku pink tu dengan gambar scan. Dia tanya, satu je? Apa yang satu? Dua la tu, aku cakap. Pastu dia terdiam. Aku cakap lagi, "Twins la sayang."
"Haaaa? Tipu."
"Betul la..."
Lepas tu sunyi kejap 2 minit, both of us melayang dalam fikiran masing-masing about having twins! Then, tiba-tiba dia cakap... Kena beli carseat satu lagi ni. Hahaha...

This time, this twins really a miracle, a gift. Aku dah la tak sangka mengandung, tiba-tiba twins pula. Berganda-ganda rezeki Allah buat aku. Kami gembirabersyukur. Namun, terlalu banyak perkara yang perlu difikirkan sebelum/selepas kehadiran twins ni. Kami cuma harapkan twins ni sihat walafiat keduanya. Mampu menceriakan rumah kecil kami.

Yakinlah, rezeki itu hak Allah. Aku cukup tersentuh dengan kasih sayang dan pemberian dari Allah yang tak pernah putus. Allah sentiasa sayangkan kita. Jangan sesekali lupa diri.