14 September 2016

Khabar Gembira

Dah 2 bulan tak datang period. Nak beli teh bunga ros lah kata aku pada suami. Suami cakap...buatlah UPT test dulu, mana tau pregnant ke. I was like... Errr, macam tak payah je. Tapi sebab takut teh bunga ros tu tak pasal-pasal memudaratkan diri, baik buat je UPT test.
Keluar bilik air buat muka tak ada perasaan sebab  second line pada UPT test tak keluar. Jadi, aku ingatkan memang jawapan adalah negatif. Then, husband masuk bilik air tengok UPT test ada second line. "Eh, ada baby eh?" katanya. "Tak ada kot, second line samar-samar je tu. Tak ada la kot." I can his sigh then.

Tapi dia tak putus asa, dia cari box UPT stick tu semula. Dia baca dari A-Z. Katanya kalau negatif, second line memang tak keluar langsung. Tapi ni ada, cuma samar-samar. Meaning that it's positive! Aku terpinga-pinga. Takkan la kot? Tapi malam tu aku tidur dengan fikirkan yang aku dah pregnant. Selepas kira-kira berapa bulan usia kandungan aku, rupanya sudah 5 minggu. So, that's the story when I found that I'm pregnant for my second child (the real second miscarriage early January 2016).
.
So, ketahuilah bahawa sekiranya second line UPT test tu ada tapi samar-samar, it means POSITIVE! Sebab hormon yang dibawa ke second line UPT tu akan menyebabkan second line tu bertukar warna. Tanpa hormon mengandung tu, which is your result is negative, second line takkan wujud langsung.


So, what's your UPT result?

Tahniah! Selamat menempuh musim morning sickness! That's my worse part about early pregnancy. Ada sesetengah orang beruntung tak merasa morning sickness. So, boleh menjalani kehidupan seharian dengan baik dan sihat. Aku ada beberapa orang kawan yang "away" from her husband. Meaning that hubungan PJJ la. Suami kerja jauh, dan mengandung sorang-sorang. Dan mereka ni dikecualikan daripada morning sickness. Allah dah tolong part tu! Anak lahir pun sihat walafiat. So, tulisan viral tentang ibu yang tidak mengalami nausea atau morning sickness akan melahirkan anak yang lebih sihat tu aku percaya 30% je. Just amalkan pemakanan yang sihat OK? Cepat-cepat cari Wawa yang ada menggunakan dan menjual Vitalea dan Vitamin C untuk memenuhi keperluan tumbesaran janin dan keperluan nutrien ibu mengandung.
.
Tak apa, awal pregnant consume 2 Vitamin hebat ni je dulu OK? Mesej je Wawa for free health and beauty consultation @0179201295

No comments:

Post a Comment

Cadangan? Bantahan? Teguran? I'm ready for any comments, encouragements or critics. "Dan berbuat baiklah, sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik" - Al-Baqarah 1: 195