20 September 2016

Vitamin E + Selenium Kini Sempurna

Kenapa kita perlukan Vitamin E?
Siapa yang perlukan Vitamin E?
Apa kebaikan Vitamin E?
Apa kandungan Vitamin E?

Ni adalah antara persoalan yang Wawa kena tahu untuk consult client yang mungkin memerlukan khasiat dalam Vitamin E. Dan inilah sebenarnya yang dicari bila kita nak consider untuk ambil supplement kan?
  • Vitamin E ini merupakan salah satu sumber antioksidan, apa fungsi antioksidan? Antioksidan ini boleh melindungi tubuh kita daripada kanser, penyakit jantung, strok, katarak dan juga penuaan kulit. 
  • Vitamin E juga mengawal dinding arteri. Ia menjaga kolesterol jahat "Bad Density Lipoprotein" (LDL) daripada teroksida. Jika LDL ini teroksida, ia akan menyebabkan dinding arteri tersumbat. Dan itulah yang menjadi punca kepada sakit jantung. 
  • Vitamin E juga menjaga sel dan DNA daripada rosak. Kerosakan ini akan mengundang kanser. 
  • Vitamin E sangat sesuai jika disapu pada tempat melecur atau luka. Dengan izin Allah, ia akan cepat pulih. 
  • Vitamin E juga boleh mengurangkan dan mengawal simptom menopouse. 
Kelebihan Vitamin E tak setanding Vivix. Vivix mengandungi polyphenol yang mana kandungan antioksidan dia lebih tinggi dan kesannya lebih mengagumkan. Tapi kali ni, Wawa akan terangkan pasal Vitamin E dulu OK? 

Pada botol Vitamin E juga ada tertulis d-alpha tocopherol - tanda "d" bermakna ianya SEMULAJADI, manakala tanda "dl" adalah tanda ianya Vitamin E sintetik/buatan. 

Mestilah kita akan pilih semulajadi kan? Biarkan dia berfungsi dalam tubuh kita juga semulajadi tanpa merosakkan organ dalaman kita. Selain itu, kandungan semulajadi ini juga membuatkan kadar penyerapan yang lebih baik berbanding Vitamin E Sintetik. Bermakna, ia juga lebih menjimatkan kos kita membeli Vitamin E semulajadi. 

Image result for vitamin e shakleeVitamin E Complex juga mengandungi Vitamin E (d-alfa tokoferol) yang asli iaitu dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapkan fungsi Vitamin E. 

Setiap kapsul Vitamin E Complex mengandungi 400IU Vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium. Barulah kesan dan kehebatan Vitamin E akan terserlah! 
Ya, ia tanpa pewarna atau perasa tiruan. 

KINI, Vitamin E telah diperbaharui dengan tambahan GRAPE SEED EXTRACT, boost kuasa Vitamin E dan 50 kali lebih berkuasa daripada Vitamin C. 

KHASIAT?!
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi dan bertindak sebagai awet muda (fungsi antioksidan)
  • Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah. Wawa percaya pada kecantikan bermula dari dalam. Maksudnya, pemakanan dan supplement yang diambil mestilah betul yang mana ia akan effect darah dan seterusnya menghasilkan kulit yang sihat dan cantik. 
  • Kulit semakin halus dan gebu
  • Mengurangkan jeragat, parut dan jerawat
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
  • Meningkatkan kesuburan
  • Menyelesaikan masalah kelesuan
  • Meningkatkan keinginan seksual suami isteri (ia juga dikenali sebagai Vitamin Cinta di kalangan SID) Hihi
  • Meningkatkan organisme yang lebih kerap dan bersemangat
  • Merendahkan kadar kolesterol
  • Membantu mencegah kanser
  • Merendahkan risiko katarak
  • Parut stretchmark semakin kurang dan pudar
Image result for vitamin e shaklee
Kebaikan Vitamin E dalam satu capsule
Wawa ada kawan yang sangat bermasalah dengan kulit muka dia. Katanya kulit muka dia sangat kering, pakai macam-macam moisturizer pun tak boleh jalan. So, Wawa suggest kat dia ambil Vitamin E. Sebab Vitamin E ni selain daripada mencerahkan jeragat atau merawat jerawat, dia boleh melembabkan kulit dengan cara jadikan minyak dalam softgel tu sebagai mask. 

Caranya? Sebelum tidur tu, picit softgel dengan jarum then sapukan minyak tu pada tempat yang bermasalah. Esok dah kering, basuh macam biasa. Kalau ada air suam, cuci dengan air suam ya?

Kalau nak share Vitamin E dengan suami pun boleh. Especially yang tengah TTC (trying to conceive) tu. Inilah vitamin cinta yang ada cari

Kalau nak minta nasihat atau pandangan Wawa untuk masalah yang tengah anda hadapi, PM Wawa atau Whatsapp je terus kat 0179201295 ya? FB Wawa > Salwa Hanim boleh message. Nanti Wawa reply ya. Follow instagram kalau nak tengok testimoni dan info yang lain.

NOTE: Oh, pregnant ladies, kalau ada masalah hormon naik jerawat atau sebagainya tu tak boleh ambil Vitamin E ya? PM Wawa, nanti Wawa consult untuk vitamin yang sesuai diambil ketika mengandung. 

No comments:

Post a Comment

Cadangan? Bantahan? Teguran? I'm ready for any comments, encouragements or critics. "Dan berbuat baiklah, sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik" - Al-Baqarah 1: 195